Wat Cie-LABORATORIUM en Cie-l *C*H. is.

July 25, 2022

L * * B *, ook gekend als Cie-Laboratorium, is één van de gemeenschappelijkste eenvormige kleurruimten voor het meten van objecten kleur die door Cie in 1976 voorstelde. Het is een kleurruimte wordt gevestigd om te overwinnen dat de gelijke afstand op het YXY-kleurruimtediagram niet hetzelfde kleurenverschil dat is dat wij hebben waargenomen.

In deze kleurruimte, wijst L * op licht en donker, + wijst hoger op de numerieke waarde van licht en - wijst lager op de numerieke waarde van dark; * Wijst op rood en groen, + wijst hoger op de numerieke waarde van gedeeltelijke rood en - wijst lager op de numerieke waarde van gedeeltelijke groen; B * wijst op geel en blauw, + wijst hoger op de numerieke waarde van geel en - wijst lager op de numerieke waarde van blauw.

 Naast, thhere is het gebruik van Cie-l *C*H.L * c * h dezelfde kleurruimte zoals l * * B *. Het gebruikt cilindrische coördinaten in plaats van rechthoekige coördinaten. L * wijst op licht en donker, + wijst op licht en - wijst op dark; C * wijst op de verzadiging van de kleur; H vertegenwoordigt de tinthoek. De waarde van de kleurenverzadiging c * op het centrum van de cirkel is 0. Verder vanaf het centrum van de cirkel, groter c *. De tinthoek wordt gespecificeerd om van de a-as te beginnen en in graden te stijgen; 0 ° zijn + (rode) a, zijn 90 ° + (gele) B.

L * de kleurruimte van u * V * (ook als CIEluv-kleurruimte wordt bekend) is één van verscheidene eenvormige die kleurruimten in CIE1976 worden gespecificeerd die,

De abscis vertegenwoordigt U * en de ordinaat vertegenwoordigt V *, dat voor de opsporing van verlichtingsbronnen kan worden gebruikt.